Antwoord op dringende vragen

In gesprekken met kandidaten proeven wij regelmatig onduidelijkheid over wat zij van een detacherings- en bemiddelingsbureau als ELBA mogen verwachten. Dat kan een bepaalde onzekerheid veroorzaken, maar soms ook vooroordelen. Dat willen we natuurlijk niet, dus hebben wij de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet (en beantwoord).


1. Kost werken voor ELBA mij geld?

Nee, onze bemiddeling kost jou als kandidaat niets. Je krijgt een salaris conform CAO. Ook aan ZZP’ers vragen wij geen bemiddelingskosten. Inschrijven is ook kosteloos.


2. Kan ELBA mij alleen helpen als ik een nieuwe baan zoek?

Er komen kandidaten die inderdaad op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar ook kandidaten die zich willen oriënteren op hun mogelijkheden. De bemiddeling gaat pas van start als de kandidaat hiermee akkoord is.


3. Heeft ELBA alleen tijdelijk werk?

ELBA biedt verschillende mogelijkheden. Je kunt binnenkijken bij verschillende ‘keukens’, om te ontdekken waar jouw affiniteit ligt. Bij ELBA werken wij met jaar- en vaste contracten, pensioensopbouw is hierbij ingebegrepen. Je staat onder contract bij ELBA, maar werkt bij onze opdrachtgever. Na 6 maanden evalueren we: Wil je een nieuwe opdracht (eventueel bij een andere opdrachtgever), of wil je verlengen? Of wil je in dienst treden bij de opdrachtgever?


4. Kan ik me bij ELBA ontwikkelen en doorgroeien?

Doordat je bij verschillende zorgorganisaties kunt werken, maak je kennis met diverse doelgroepen, problematieken en disciplines. Daarnaast biedt ELBA opleidingen aan en worden je bevoegd- en bekwaamheden up-to-date gehouden. We bekijken samen jouw kwaliteiten, verbeterpunten en ambities.


5. Kan ik als ZZP’er bij ELBA terecht?

Wij detacheren kandidaten die in loondienst willen en bemiddelen ook ZZP’ers. Als ZZP’er ga je bij ELBA een opdracht aan van ongeveer 3 maanden (in overleg). Wij geloven in langdurige opdrachten omdat die de kwaliteit op de werkvloer bevorderen. Na drie maanden is verlenging mogelijk, maar kunnen we ook kijken naar een nieuwe uitdaging.

Gerelateerde items

Online hoofdkwartier aangepast

Met trots presenteren wij onze geheel vernieuwde website. Door slimme aanpassingen hebben wij het zoeken naar vacatures nog…


Lees meer

Daan Dedert: recruiter met een luisterend oor

Iedereen heeft een verhaal, dat verdient te worden gehoord. Het is een van de vele ervaringen die Daan…


Lees meer

Sterker dan ooit het nieuwe jaar in!

Nu 2021 alweer op gang komt, kijken wij nog één keer achterom. Want we weten allemaal dat hét…


Lees meer

Happy Holidays!

Maak er mooie feestdagen van; we wensen je een gezond en gelukkig 2021!


Lees meer