Spring naar content

Horizontaal toezicht, samenwerken vanuit vertrouwen

Horizontaal toezicht

Elba heeft in samenwerking met de accountants en adviseurs van Vermetten  zichzelf ingeschreven bij de Belastingdienst voor een ‘Horizontaal toezicht’.

Vermetten | Accountants en Adviseurs hebben met de Belastingdienst een convenant gesloten, zodat Elba van de voordelen van deze nieuwe controle aanpak op de fiscale bedrijfsvoering door de Belastingdienst gebruik kunnen maken.

Belastingaangifte

Door samen goede afspraken te maken, wil de Belastingdienst onnodig dubbel werk voorkomen en de kwaliteit van de aangiften en fiscale posities optimaliseren. Het fundament voor horizontaal toezicht is vertrouwen. Op basis van de gemaakte afspraken vertrouwt de Belastingdienst erop dat de aangiftes goed genoeg zijn en keurt deze zonder controle goed.

Is de aangifte ingediend, dan kan Elba het betreffende fiscale jaar beschouwen als afgerond. Dat scheelt een hoop werk, want Elba hoeft niet meer terug te kijken. Dit vertrouwen vraagt om verantwoordelijkheid: Wij als ondernemer zijn en blijven uiteraard verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de door ons ingediende aangifte. Bijkomend voordeel van Horizontaal toezicht is dat wij sneller antwoord krijgen op het moment dat we fiscale vragen hebben. Door het rechtstreekse contact dat Vermetten | Accountants en Adviseur hebben met hun contactpersonen bij de Belastingdienst, worden deze vragen met voorrang behandeld.

Horizontaal toezicht mag dus gezien worden als kwaliteitswaarborg.

Gerelateerde items

Werkgeluk

Werkgeluk Tegenwoordig een heel hip begrip, maar wat is werk geluk nu eigenlijk? Werkgeluk is meer dan alleen…


Lees meer

Nieuwe vacatures Jeugdzorg!

    Voor een mooie jeugdzorgorganisatie zijn we opzoek naar gemotiveerde professionals die echt het verschil willen maken!…


Lees meer

Bloemen en chocola!

Vandaag werden wij op kantoor blij verrast met chocola en een prachtige bos bloemen. David is deze persoonlijk…


Lees meer

ELBA is sponsor!

  Elba wil ook investeren in onze jeugd en vindt sport heel belangrijk. 1 team 1 taak! #togethereveryoneachievesmore#hcbaarle#sponsor#youngathletes


Lees meer