Spring naar content

Horizontaal toezicht, samenwerken vanuit vertrouwen

Horizontaal toezicht

Elba heeft in samenwerking met de accountants en adviseurs van Vermetten  zichzelf ingeschreven bij de Belastingdienst voor een ‘Horizontaal toezicht’.

Vermetten | Accountants en Adviseurs hebben met de Belastingdienst een convenant gesloten, zodat Elba van de voordelen van deze nieuwe controle aanpak op de fiscale bedrijfsvoering door de Belastingdienst gebruik kunnen maken.

Belastingaangifte

Door samen goede afspraken te maken, wil de Belastingdienst onnodig dubbel werk voorkomen en de kwaliteit van de aangiften en fiscale posities optimaliseren. Het fundament voor horizontaal toezicht is vertrouwen. Op basis van de gemaakte afspraken vertrouwt de Belastingdienst erop dat de aangiftes goed genoeg zijn en keurt deze zonder controle goed.

Is de aangifte ingediend, dan kan Elba het betreffende fiscale jaar beschouwen als afgerond. Dat scheelt een hoop werk, want Elba hoeft niet meer terug te kijken. Dit vertrouwen vraagt om verantwoordelijkheid: Wij als ondernemer zijn en blijven uiteraard verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de door ons ingediende aangifte. Bijkomend voordeel van Horizontaal toezicht is dat wij sneller antwoord krijgen op het moment dat we fiscale vragen hebben. Door het rechtstreekse contact dat Vermetten | Accountants en Adviseur hebben met hun contactpersonen bij de Belastingdienst, worden deze vragen met voorrang behandeld.

Horizontaal toezicht mag dus gezien worden als kwaliteitswaarborg.

Gerelateerde items

De Flexibele Inzet van ZZP Professionals in de Zomerpiek: Een Win-Win Situatie

De zomer is een tijd van zon, vakantie en ontspanning. Maar voor veel organisaties is het ook een…


Lees meer

Marlies gaat ELBA verlaten..

Per 1 Januari gaat Marlies ELBA verlaten. Marlies gaat na jaren van trouwe toewijding nu de overgang maken…


Lees meer

ELBA breidt uit als leerbedrijf! Elba staat voor kwaliteit en draagt graag bij aan de ontwikkeling van jonge…


Lees meer

WELKOM DYLAN!

Mijn naam is Dylan Michielsen en ik heb een lichte vorm van autisme, ik ben 17 jaar oud…


Lees meer